Για όλα υπάρχει η κατάλληλη στιγμή – There is a time for everything


Σήμερα αποφάσισα να βάλω σε  τάξη τις δεκάδες σημειώσεις μου, φυλλομετρώντας όσα μέχρι σήμερα έγραψα εδώ, αλλά και πολλά μισοτελειωμένα άρθρα, που δε βρήκα μέχρι τώρα χρόνο να τελειώσω. Τακτοποιώντας το αρχείο, η σκέψη μου πήγε στο φίλο που πέρυσι τέτοιο καιρό με πίεζε να αποτυπώσω και να μοιραστώ με άλλους τις συζητήσεις που είχαμε, τις σκέψεις, τις ανησυχίες, τις εμπειρίες μου, ό,τι νέο  μάθαινα σε διεθνή συνέδρια σχετικά με την υγεία και την προάσπιση (advocacy) των δικαιωμάτων των ασθενών με καρκίνο …

Στο παρελθόν, ήδη από  το 2003, είχα αρχίσει ένα blog για θέματα υγείας και μεταφοράς πρακτικών management στη διοίκηση των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων,  αλλά οι υποχρεώσεις ήταν πολύ πιεστικές και το blog έμενε πάντα τελευταίο, μέχρι που ξεχάστηκε…. Χρειάσθηκε η ενθάρρυνση και τα κοινά ενδιαφέροντα για την υγεία και οι δυνατότητες που παρέχουν οι τεχνολογίες επικοινωνίας και πληροφορικής στην υγεία, και κυρίως η καλή χημεία με τον Νίκο Παπαχρήστου (@ehealthgr)  για να εντάξω το blogging  στη καθημερινότητά μου..

Γνώρισα τον Νίκο μέσα από  μια ανάρτησή του  της 6.4.2009 που αναφερόταν στη Παγκόσμια Ημέρα “Προστασίας των ασθενών στα νοσοκομεία” και το οποίο σχολίασα αναφέροντας για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Δικαιωμάτων των Ασθενών στις 18 Απριλίου, 

kathi.apostolidis April 20, 2009 at 7:06 pm

Bρήκα τυχαία το post για την 7 Απριλίου Ημέρα Προστασίας των Ασθενών στα Νοσοκομεία και θέλω νά σας ενημερώσω ότι στις 18 Απριλίου δηλ. το Μ. Σάββατο εορτάσθηκε στην Ευρώπη η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών (ΕΗΔΑ) σκοπεύει στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών για την σημασία των δικαιωμάτων των ασθενών και την ευθύνη όλων για την εξασφάλιση της τήρησής τους. Η τήρηση των δικαιωμάτων αυτών θα είναι αποτελεσματική μόνον με την συνεργασία και την δέσμευση όλων των εμπλεκομένων στον τομέα υγείας σε κάθε χώρα της ΕΕ. O κοινός εορτασμός κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου σε όλα τα κράτη μέλη θα συμβάλλει τα μέγιστα σ΄αυτό το σκοπό. Θα αποτελέσει μια κοινή ευκαιρία για ενημέρωση, συζήτηση και ανάληψη δεσμεύσεων για την βελτίωση των δικαιωμάτων των ασθενών στην Ευρώπη.

Ο κύριος στόχος είναι η διάδοση της Ευρωπαϊκής Χάρτας Δικαιωμάτων Ασθενών στο ευρύτερο κοινό καθώς και η ευαισθητοποίηση των διαφόρων φορέων των εθνικών συστημάτων υγείας για την υιοθέτηση κοινών στρατηγικών που θα βελτιώσουν την εφαρμογή των δικαιωμάτων των ασθενών………………

 Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε, βρεθήκαμε και έκτοτε συνεργαζόμαστε.  Η συνεργασία μας  με την υποστήριξη και άλλων φίλων, αλλά και  των νέων φίλων που στη συνέχεια προστέθηκαν, οδήγησε το καλοκαίρι που μας πέρασε στη δημιουργία διαδικτυακής συζήτησης για την υγεία και την e-health στο twitter (#opnHealth) για την υγεία και την e-health και στο Facebook (#opnHealth).

Οπως λοιπόν καταλαβαίνετε για όλα υπάρχει η κατάλληλη στιγμή αλλά χρειάζεται και η αφορμή. Η γνωριμία με τον Νίκο έγινε τη στιγμή που είχα συγκεντρωμένο πολύ υλικό για θέματα υγείας, προάσπισης δικαιωμάτων ασθενών, επικοινωνίας ασθενών με τον γιατρό, για τις τεχνολογίες επικοινωνίας και πληροφορίας στην υγεία, κ.ά. και είχα ή μάλλον δημιούργησα χρόνο για το blog και την ενασχόληση με τα social media.  Ο Νίκος θα έλεγα με πίεσε να αρχίσω επί τέλους αυτό το blog και να σε λίγο, θα κλείσει τον πρώτο του χρόνο….
Comments
3 Σχόλια to “Για όλα υπάρχει η κατάλληλη στιγμή – There is a time for everything”
  1. Ο/Η ehealthgr λέει:

    Καίτη στα έχω πει και στα έχω γράψει. Σε θεωρώ σημαντικό κεφάλαιο σε αυτή την ιστορία της αναβάθμισης των υπηρεσιών Υγείας. Προσωπικά εύχομαι να σε είχα συναντήσει πιο μικρός, μιας και είσαι ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης, γνώσεων και ερεθισμάτων. Ελπίζω να βρούμε και άλλους συνοδοιπόρους. Να τα εκατοστήσει το blog σου!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

One Health of a Life

Bringing patient realities to medical & health research

Conference Blog

44th Annual Conference of the Society for Academic Primary Care • July 2015 • University of Oxford

EAPC Blog

The blog of the European Association for Palliative Care

Minimally Disruptive Medicine

Effective care that fits!

Gray Connections

Perspectives on Lung Cancer, Research Advocacy, and Other Stuff

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

Patients Included

charter archive

Health Care Social Media

Monitoring The Pulse Of Health Care Social Media

CancerGeek

Challenging the Status Quo in Healthcare and Industry

hcldr

Healthcare Leadership Blog #hcldr

TechCrunch

Startup and Technology News

@ZGJR Blog

My views and finds on Innovation & Futurism in Healthcare and Exponential Medicine

joe rojas-burke

science writer

Αρέσει σε %d bloggers: