Eνας θάνατος χωρίς αιτία…. Α death without reason…..


Το Μεγάλο Σάββατο συνέβη ένα δραματικό γεγονός: έγκυος 32 ετών, στο τρίτο παιδί της μετά από 2 καισαρικές, έχασε τη ζωή της από αιμορραγία που δεν αντιμετωπίσθηκε.. και περιοδεία στα τοπικά νοσοκομεία.. Η είδηση όπως καταγράφηκε στο http://kozanimedia.gr/archives/12628 :

 Τραγική κατάληψη είχε η εγκυμοσύνη μιας 32χρονης γυναίκας από χωριό της Φλώρινας, η οποία άχασε τη ζωή της το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες του kozanimedia, η άτυχη γυναίκα, έγκυος στο τρίτο παιδί και μετά από δυο γέννες με καισαρική τομή, μεταφέρθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες αρχικά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας.

Εκεί ο σύζυγός της και η ίδια ενημερώθηκαν πως δεν υπήρχε παιδίατρος και γυναικολόγος, καθώς 15 ημέρες εφημερεύει το Μαμάτσειο και άλλες 15 το Μποδοσάκειο. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου και χωρίς χρονοτριβή, σύμφωνα με με τον εκτελών χρέη διοικητή  κ. Μπισκινιώτη, εισήλθε στο χειρουργείο.

Μετά την επέμβαση, το μωρό, 32 μόλις εβδομάδων, αν και πρόωρο διαπιστώθηκε πως έχαιρε άκρας υγείας. Η αιμορραγία, όμως,  λόγω ρήξης ήταν συνεχής και η 32χρονη μεταφερθηκε αμέσως μετά το χειρουργείο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου λίγο μετά έχασε τη ζωή της!

Σύμφωνα με τους γιατρούς του Μαμάτσειου, η αιμορραγία ήταν πολύ μεγάλη και ήταν εξαιρετικά δύσκολη η όλη κατάσταση. Πάντως αιωρείται το ερώτημα τι θα είχε συμβεί εάν στο Μποδοσάκειο υπήρχε γιατρός και δεν χανόταν 20-25 πολύτιμα λεπτά μέχρι τη διακομιδή της στην Κοζάνη…

Ο  Καθ. Λυκούργος Λιαρόπουλος έγραψε σήμερα ένα ποστ  στο blog του. από το οποίο και δανείστηκα τον τίτλο του σημερινού πόστ: 

Μία άτυχη γυναίκα από τη Φλώρινα, όπου υπάρχει νοσοκομείο, πέθανε στην Κοζάνη, γιατί δεν την δέχτηκαν στην Πτολεμαΐδα, όπου δεν «εφημέρευε» η… παιδιατρική Κλινική, και το πρόωρο μωρό της νοσηλεύεται τώρα στη Θεσσαλονίκη. Η τραγική αυτή αλληλουχία δείχνει ανάγλυφα το δράμα της περίθαλψης στην επαρχία, αλλά και την ανευθυνότητα τοπικών αρχόντων εντός και εκτός Βουλής. Οι «τοπάρχες» αυτοί μάχονται με νύχια και με δόντια για να συντηρήσουν μικρά τοπικά νοσοκομεία χωρίς να νοιάζονται για τις συνέπειες στην υγεία των συμπολιτών τους. Η Μελέτη για την Αναδιάρθρωση των Νοσοκομείων, που παραδώσαμε πρόσφατα στον κ. Υπουργό, σε αυτήν ακριβώς την θανατηφόρο παθογένεια απευθύνεται. Προτείνουμε την οργάνωση των νοσοκομείων σε Κύκλους, με ένα Κεντρικό νοσοκομείο και άλλες συνδεδεμένες μονάδες. Ένα Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο κεντρικό νοσοκομείο λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα. Τα ΤΕΠ, με εξοπλισμό και γιατρούς εξειδικευμένους στην επείγουσα ιατρική, είναι σε θέση να σταματήσουν την αιμορραγία από την οποία πέθανε η άτυχη γυναίκα. Οι λίγοι γιατροί που αντιτίθενται, για ευνόητους λόγους, στο διαχωρισμό της Επείγουσας Φροντίδας από την προγραμματισμένη εισαγωγή στο νοσοκομείο, που πρέπει να συνδυασθεί με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα και την ενίσχυση και λειτουργία των ΤΕΠ 24/7, απλώς προδίδουν το όρκο του Ιπποκράτη. Οι υπόλοιποι «τοπάρχες» είναι απλώς ανεύθυνοι.

Μίλησε δε σήμερα και στον 9.84FM  για το θέμα αυτό στο πλαίσιο μιας συνέντευξης για την αναδιάρθρωση των νοσοκομείων .  Διαβάζοντας αυτή την είδηση, αυτό που δεν κατανοώ  είναι το γιατί από το χωριό της Εορδαίας στη Φλώρινα, που έχει Γενικό Νοσοκομείο με παιδιατρική κλινική, υποθέτω και γυναικολογική/μαιευτική (γράφω υποθέτω, διότι το νοσοκομείο σήμερα εν έτει  2011 δεν έχει ιστοσελίδα! δηλ. δεν μπορείς να βρείς βασικές πληροφορίες γι αυτό και τις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρει, και το link www.florinahosr.gr που βρήκα στον πανάκριβα πληρωμένο Υγειονομικό Χάρτη  δεν ισχύει!). Λειτουργούσαν το Μ. Σάββατο οι κλινικές αυτές του Γενικού Νοσοκομείου Φλωρίνης? Γιατί οι οικείοι της εγκύου δεν την μετέφεραν στο Νοσ. Φλωρίνης?

Εστω την μετέφεραν στο Νοσ. Πτολεμαίδας με δική τους πρωτοβουλία ή γιατί λανθασμένα τους πληροφόρησαν ότι εφημερεύει. Γιατί να μετακινηθεί η έγκυος με την ακατάσχετη αιμορραγία από το μη εφημερεύον Νοσοκομείο Πτολεμαίδας στο Νοσοκομείο Κοζάνης? Γιατί δεν ειδοποιήθηκαν οι γιατροί του νοσοκομείου Πτολεμαίδας να σπεύσουν για την αντιμετώπιση του περιστατικού? Είναι γνωστό και στους αδαείς ακόμη ότι κάθε μετακίνηση αιμορραγούντος μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες…

Εφθασε τέλος η αιμορραγούσα έγκυος στο Νοσ. Κοζάνης με ΜΕΘ, Γυναικολογική/Μαιευτική  &  Παιδιατρική Κλινική : είχε ειδοποιηθεί προηγούμενα από το Νοσ. Πτολεμαίδας το Νοσοκομείο Κοζάνης και  οι αρμόδιοι γιατροί του για την άφιξη του εξαιρετικά επείγοντος περιστατικού, ώστε να προετοιμασθεί το χειρουργείο και η ιατρική ομάδα? Σε πόση ώρα άρχισε η επέμβαση μετά την άφιξη της εγκύου στο Νοσ. Κοζάνης?  Τι έπραξε η ιατρική ομάδα όταν αντιμετώπισε δυσκολίες? Συμβουλεύθηκε έμπειρους συναδέλφους άλλων π.χ. Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων Θεσσαλονίκης και Αθήνας για την αντιμετώπιση της αιμορραγίας? Αν όχι, γιατί? Υπάρχει στο Νοσ. Κοζάνης τμήμα επείγουσας ιατρικής? Πως και γιατί αποφασίσθηκε η μεταφορά σε Νοσ. της Θεσσαλονίκης? Συνοδευόταν η λεχώνα από γιατρό κατά την μεταφορά?

Ο θάνατος μια νέας γυναίκας και η ορφάνια 3 μικρών παιδιών, τί σχέση μπορούν να έχουν με την  «εφημερία»?  με το πραγματικά επείγον? Μήπως έχει πάψει να ισχύει το αρθρο 9 του Κωδικα Ιατρικής Δεοντολογίας για τις υποχρεώσεις των ιατρών? Τι σημασία έχει η εφημερία μπροστά στην έγκυο με αιμορραγία?  Και μην ισχυρισθεί κάποιος ότι αφού δεν ήταν εφημερία, οι γιατροί μπορεί και να μή  βρίσκονταν στη πόλη…. Η εφημερία ρυθμίζει τα της λειτουργίας του νοσοκομείου, όμως πιστεύω ότι σε καμμία περίπτωση δεν ορίζει ότι ασθενής που κινδυνεύει η ζωή του πρέπει  να εγκαταλειφθεί στη τύχη του λόγω μη εφημερίας, να μεταφερθεί από βουνά και λαγκάδια αλλού, γιατί το πλησιέστερο ή άλλο νοσοκομείο που πήγε, δεν εφημερεύει..  Μήπως έχουμε χάσει τελείως τον ανθρωπισμό μας? Μήπως οι γιατροί και οι παροικούντες στην υγεία έχουν ξεχάσει ότι ασκούν λειτούργημα και όχι επάγγελμα? Είναι καθήκον της Ιατρικής και της Διοικητικής Υπηρεσίας των Νοσοκομείων  να βρίσκουν άμεση λύση όταν κινδυνεύουν ζωές…

Ας ξαναδιαβάσουν οι γιατροί αλλά και όλοι στο χώρο της υγείας τον όρκο του Ιπποκράτη και τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας  ιδιαίτερα το άρθρο 9 (οι υπογραμμίσεις είναι δικές μου)

Ορκος του Ιπποκράτη

ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΣΚΛΗΠΙΟ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΕΣ, ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ, ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΡΗΣΩ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΟΥ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΟΥ.

ΘΑ ΘΕΩΡΩ ΕΚΕΙΝΟΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΑΥΤΗ ΙΣΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΩ ΟΤΑΝ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ. ΘΑ ΘΕΩΡΩ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΩΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΩ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΑΥΤΗ, ΕΑΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΤΗ ΜΑΘΟΥΝ, ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ. ΘΑ ΜΕΤΑΔΩΣΩ ΜΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ  ΠΟΛΟΙΠΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ, ΕΙΣ ΟΥΔΕΝΑ ΔΕ ΑΛΛΟΝ.

ΘΑ ΘΕΡΑΠΕΥΩ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΕΚΟΥΣΙΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΑΨΩ Η ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΗΣΩ. ΔΕ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΣΩ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΔΩΣΩ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ.  ΕΠΙΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΔΩΣΩ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΕΙ.  ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΩ ΤΟ ΒΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟ ΑΓΝΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΝΟΜΟ. ΔΕ ΘΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΩ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΣΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΛΙΘΙΑΣΙΝ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΚΧΩΡΗΣΩ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ ΣΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ. ΣΕ ΟΣΕΣ ΔΕ ΟΙΚΙΕΣ ΕΙΣΕΛΘΩ, ΘΑ ΕΙΣΕΛΘΩ ΓΙΑ ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ, ΑΠΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΚΟΥΣΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΖΗΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΓΕΝΕΤΗΣΙΑ ΠΡΑΞΗ ΕΠΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΔΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ Η ΔΟΥΛΩΝ. ΟΣΑ ΔΕ ΔΩ Η ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΟΥ Η ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ, ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΜΥΣΤΙΚΑ, ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΑ. Ο

ΣΟ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΤΗΡΩ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΜΟΥ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΒΑΙΝΩ, ΕΙΘΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟΣ ΕΣΑΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΒΩ ΚΑΙ ΓΙΝΩ ΕΠΙΟΡΚΟΣ, ΝΑ ΥΠΟΣΤΩ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.

Νόμος 3418/2005 Κωδικας Ιατρικής Δεοντολογίας

Αρθρο 9

 Υποχρεώσεις του ιατρού προς τον ασθενή

 1. Ο ιατρός δίνει προτεραιότητα στην προστασία της υγείας του ασθενή.

 2. Ο ιατρός δεν μπορεί να αρνείται την προσφορά των υπηρεσιών του για λόγους άσχετους προς την επιστημονική του επάρκεια, εκτός εάν συντρέχει ειδικός λόγος, που να καθιστά αντικειμενικά αδύνατη την προσφορά των υπηρεσιών του.

 3. Ο ιατρός οφείλει να παρέχει τις υπηρεσίες του για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών ανεξάρτητα από την ειδικότητα του. Η υποχρέωση αυτή βαρύνει τον ιατρό, ακόμη και όταν δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα για την άσκηση της ιατρικής, και ισχύει μέχρι την παραπομπή του ασθενή σε ιατρό κατάλληλης ειδικότητας ή τη μεταφορά του σε κατάλληλη μονάδα παροχής υπηρεσιών φροντίδας και περίθαλψης. Σε κάθε περίπτωση, ο ιατρός οφείλει να εξαντλήσει τις υπάρχουσες, κάτω από τις δεδομένες συνθήκες, δυνατότητες, σύμφωνα με τις επιταγές της ιατρικής επιστήμης.

4. Ο ιατρός μπορεί να διακόψει την παροχή των υπηρεσιών, που ήδη προσφέρει στον ασθενή του, για λόγους επιστημονικούς ή προσωπικούς και εφόσον δεν τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η υγεία ή η ζωή του τελευταίου. Στην περίπτωση αυτή, οφείλει, εφόσον του ζητηθεί, να υποδείξει άλλο συνάδελφο του για την αναπλήρωση του.

5. Ο ιατρός οφείλει, σε κάθε περίπτωση επέλευσης έκτακτης ανάγκης ή μαζικής καταστροφής, ανεξαρτήτως της ένταξης του σε σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, να προσφέρει τις ιατρικές υπηρεσίες του, έστω και χωρίς αμοιβή ή αποζημίωση.

Η παρατήρησή μου στο πόστ του κου Λιαρόπουλου έχει να κάνει με την απόσταση που θα βρίσκεται το κεντρικό νοσοκομείο με την μονάδα ΤΕΠ από τις πόλεις και χωριά της περιοχής του. Ως ιδέα είναι καλή, όμως έχουν ληφθεί υπόψη όχι μόνον οι αποστάσεις αλλά και το γεωγραφικό ανάγλυφο της χώρας? Είναι διαφορετικό να κάνει επείγον περιστατικό 25-30χλμ. στην Εθνική Οδό  και πολύ διαφορετικό να κάνει τα ίδια ή και λιγότερα χλμ. μέσα από ορεινές, αγροτικές περιοχές ή νησιωτικές/απομακρυσμένες περιοχές με μέτριας έως κακής ποιότητας οδικό δίκτυο/μέσα μεταφοράς…. Δεν πιστεύω ότι με την γεωμορφολογία της χώρας ένα κεντρικό νοσοκομείο με ΤΕΠ είναι αρκετό, όταν διεθνώς τα ΤΕΠ προσδιορίζονται και από το μέσο χρόνο πρόσβασης σε αυτά.

Και βέβαια ήρθε να επιβεβαιώσει με τραγικό τρόπο όσα μας δίδαξε ο Prof. John Wennberg, M.D., M.P.H., τον περασμένο Δεκέμβρη στο Salzburg Global Seminar  για της επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών των διαφορών στην άσκηση της ιατρικής  (unwarranted variations in healthcare practice)….., ότι δηλαδή η ποιότητα της  ιατρικής περίθαλψης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό  από τον τόπο που ζείς …..

Η είδηση αυτή την οποία πληροφορήθηκα μόλις σήμερα το πρωί, ξύπνησε μνήμες παλιές από ανάλογο περιστατικό στην πρώτη μου εγκυμοσύνη, όμως το νοσοκομείο μου ήταν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Royal Victoria Hospitalτου Montreal, Canada…. αλλά μου θύμισε και άλλο επείγον περιστατικό με πτώση κόρης μου από δέντρο σε ορεινή περιοχή και μεταφορά στο Νοσ. Χανίων…. Δεν είμαι γιατρός, ούτε δικαστής, αλλά ένας απλός ενημερωμένος πολίτης,  που έχει βιώσει στη πράξη το τι σημαίνει επείγουσα ιατρική και σοβαρές χρόνιες παθήσεις. Και ως πολίτης, περιμένω απαντήσεις για τον άδικο θάνατο της νεαρής μητέρας από το Υπουργείο Υγείας… 

Advertisements
Comments
7 Σχόλια to “Eνας θάνατος χωρίς αιτία…. Α death without reason…..”
 1. Ο/Η AAT λέει:

  Ο όρκος του Ιπποκράτη (που δεν δίνεται σήμερα) και οι άλλοι όρκοι στην Ιατρική Σχολή Αθηνών εδώ:
  http://www.school.med.uoa.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=69&Itemid=72&lang=el

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Anna λέει:

  Ευχαριστούμε για την δημοσίευση του ΟΡΚΟΥ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ! Αγγιξε τις καρδιες μας!

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η Anna λέει:

  Πονάμε. Πονάμε πολύ όλοι οι Έλληνες γιατι οι ριζες αυτης της λατρεμενης χώρας σαπίζουν σιγά σιγά…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

One Health of a Life

Bringing patient realities to medical & health research

Conference Blog

44th Annual Conference of the Society for Academic Primary Care • July 2015 • University of Oxford

EAPC Blog

The Blog of the European Association for Palliative Care

Minimally Disruptive Medicine

Effective care that fits!

Gray Connections

Perspectives on Lung Cancer, Brain Science, and Other Stuff

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

Corporate Rebels United

Movement to unite corporate rebels worldwide to ensure that true change happens virally

STweM

Healthcare is getting better

Health Care Social Media

Monitoring The Pulse Of Health Care Social Media

CancerGeek

Challenging the Status Quo in Healthcare and Industry

Health and Social Care

Research and policy analysis in health and social care

hcldr

Healthcare Leadership Blog #hcldr

TechCrunch

Startup and Technology News

social for the people

Social media training and advice

@ZGJR Blog

My views and finds on Innovation & Futurism in Healthcare and Exponential Medicine

Αρέσει σε %d bloggers: