Αρκεί το αξιόλογο επιστημονικό προσωπικό για άριστα κλινικά αποτελέσματα; Oυρολογική Κλινική Νοσοκομείου Ελπίς –Are top-rated HCPs sufficient for excellent clinical outcomes?- Urology Clinic of Elpis Hospital-Athens


Αρκεί το αξιόλογο επιστημονικό προσωπικό για άριστα κλινικά αποτελέσματα; Oυρολογική Κλινική Νοσοκομείου Ελπίς –Are top-rated HCPs sufficient for excellent clinical outcomes?- Urology Clinic of Elpis Hospital-Athens

Η μοναδική μου επαφή με το Νοσοκομείο Ελπίς, μέχρι τώρα, ήταν όταν σε παιδική ηλικία με πήγε η μητέρα μου να με εξετάσει δερματολόγος για μια «μυρμηγκιά» που είχα στο χέρι και για την οποία ο δερματολόγος της γειτονιάς μας είχε πεί ότι χρειάζεται αφαίρεση με χειρουργική επέμβαση… Η μητέρα μου ήθελε μια δεύτερη γνώμη και πήγαμε στο Ελπίς.. Ο δερματολόγος που με εξέτασε απέκλεισε την χειρουργική επέμβαση διότι κινδύνευε να θίξει ζωτικά νεύρα, και συνέστησε μια αγωγή με ένα φθηνότατο φάρμακο, σα «μολυβάκι» (υπάρχει ακόμη στα φαρμακεία..), που το έβρεχες και έκανες επάλειψη στη μυρμηγκιά, για αρκετές μέρες μέχρι που εξαλειφόταν…

Το Ελπίς το είχα ξεχάσει ως νοσοκομείο μέχρι πρίν τρία χρόνια, όταν συζήτησα με μια φίλη για την επέμβαση αφαίρεσης προστάτη που είχε κάνει ο σύζυγός της..Επειδή και η ίδια είναι εθελόντρια και έχουμε εμπειρία από δημόσια Νοσοκομεία μου μίλησε για το γιατρό τους, για την οργάνωση της κλινικής και γενικά για τη εξαιρετική εμπειρία από τις ιατρικές υπηρεσίες κατά τη νοσηλεία… Οταν πρόσφατα χρειαστήκαμε ουρολόγο, ρώτησα τη φίλη μου για περισσότερες λεπτομέρειες και πρίν λίγες μέρες βρεθήκαμε στο νοσοκομείο..

Την Ουρολογική Κλινική διευθύνει ο εξαίρετος επιστήμων και άνθρωπος,  Δρ. Δημήτριος Καραναστάσης, με περίπου δεκαμελή ομάδα γιατρών και ειδικευομένων και επίσης δέκα περίπου νοσηλευτριών και νοσηλευτών.  Στο νοσοκομείο Ελπίς ήρθαμε μέν με σύσταση της φίλης μου, όμως στη συνέχεια πληροφορηθήκαμε ότι πρόκειται για μία από τις λίγες ουρολογικές κλινικές με πολύ αξιόλογο επιστημονικό προσωπικό, αλλά είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε και να διασταυρώσουμε από μαρτυρίες άλλων συνασθενών..

Το ΓΝΑ ¨Η Ελπίς¨ συμπληρώνει  170 χρόνια  λειτουργίας. Ιδρύθηκε το 1842 ως Δημοτικό Νοσοκομείο Αθηνών στην οδό Ακαδημίας, όπου και λειτούργησε ως το 1971 (στη θέση του βρίσκεται σήμερα το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου) οπότε μεταστεγάστηκε στις εγκαταστάσεις του παλαιού νοσοκομείου πίσω από τον Αγιο Σάββα στους Αμπελοκήπους. Οι εγκαταστάσεις του Νοσ. Ελπίς αποτελούνται από συγκρότημα υπέροχων νεοκλασσικών κτιρίων που στέγαζαν άλλο νοσοκομείο, είχαν ανακαινισθεί παλαιότερα, αλλά που σήμερα πλέον χρειάζονται εκσυγχρονισμό εκ βάθρων… Βέβαια, το πιο σημαντικό είναι ότι το νοσοκομείο διαθέτει υπερσύγχρονα χειρουργεία, που παραδόθηκαν πρόσφατα…..

Αντιγράφω από το ιστορικό του Νοσοκομείου:

Στο Νοσοκομείο ¨Η Ελπίς¨ ξεκίνησαν τη λαμπρή ιατρική τους σταδιοδρομία πολλές από τις μεγαλύτερες μορφές της ιατρικής επιστήμης στη χώρα μας που μετέπειτα συμμετείχαν στην ίδρυση πολλών από τα άλλα νοσοκομεία της Αθήνας (Αραιτέος, Μαγγίνας, Μακκάς, Αλιβιζάτος, Γερουλάνος, κ.ά.).  Στη μακρόχρονη ιστορία του υπήρξε πρωτοπόρο στον τομέα της υγείας συμμετέχοντας πάντοτε στις εξελίξεις της ιατρικής επιστήμης. Περιέθαλψε ισότιμα επώνυμους και ανώνυμους πολίτες, τους τραυματίες του άτυχου πολέμου του 1893, τους Θεσσαλούς και Κρήτες πρόσφυγες, τους τραυματίες των βαλκανικών πολέμων, τους μικρασιάτες πρόσφυγες, τους φαντάρους του ’40 και τους αθηναίους στο λιμό της κατοχής. Από το 1983 εντάσσεται στο Ε.Σ.Υ. και διαθέτει ένα πλήρες σύστημα περίθαλψης…

Η Ουρολογική κλινική έχει 35 κρεβάτια και  διαθέτει Ιατρείο Προστάτου, Ιατρείο Γυναικολογικής Ουρολογίας, Ουροδυναμικό, Διουριθρική Υπερηχοτομογραφία, Ογκολογικό Ιατρείο.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής, πέραν της αναμφισβήτητης και αναγνωρισμένης επιστημονικής τους επάρκειας,  μου έκανε εντύπωση για τη αφοσίωση, την προθυμία, με την οποία ακούραστα βρίσκονται στο πλευρό των ασθενών και των συνοδών τους… Εδώ άς σημειωθεί ότι κάθε χειρουργημένος για προστάτη ασθενής χρειάζεται συνεχή νοσηλευτική παρακολούθηση, που όμως λόγω του μικρού αριθμού νοσηλευτριών, υποστηρίζεται νυχθημερόν από τους συνοδούς των ασθενών, με ότι αυτό σημαίνει για το συγχρωτισμό ασθενών και συνοδών σε ελάχιστο χώρο….Χωρίς να αναφερθούν οι ογκολογικοί ασθενείς με μεγαλύτερη βαρύτητα στην ιατρική και νοσηλευτική μετεγχειρητική φροντίδα… Η βραδινή βάρδια εξυπηρετείται από μία νοσηλεύτρια για 35 κρεβάτια….

Επίσης μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ακόμη και το Σαββατοκύριακο, ο Διευθυντής και το ιατρικό προσωπικό επισκέπτονται κανονικά τους ασθενείς, σε αντίθεση με άλλα δημόσια νοσοκομεία, όπου το Σαββατοκύριακο θα πρέπει να εύχεσαι να μή τύχει κάτι απρόοπτο…Ο γιατρός που κάνει νυχτερινή βάρδια περνά δύο φορές και ενημερώνει τους ασθενείς να μη διστάσουν να τον φωνάξουν άν συμβεί κάτι απρόοπτο….

Παρά τις σημαντικές υπηρεσίες που παρέχει η κλινική στη δημόσια υγεία, υποφέρει, όπως και όλα τα δημόσια νοσοκομεία, από τον οικονομικό στραγγαλισμό που επέβαλε το ΥΥΚΑ. Σε επτά ημέρες νοσηλείας υπήρξαν ελλείψεις σε ουροσυλλέκτες, όταν κάθε χειρουργημένος ασθενής χρειάζεται γύρω στους 100-140 για τις ημέρες νοσηλείας. Ελλείψεις σε βασικά είδη όπως χαρτί τουαλέτας, χαρτοβάμβακα (διαθέσιμο με σταγονόμετρο!), γάντια μιας χρήσης, αντισηπτικό και σαπούνι για τα χέρια, καθώς και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε νοσοκομείο, που αναφέρονται σε επιστολή ειδικευομένων που βρήκα τοιχοκολλλημένη στην νέα είσοδο των χειρουργείων….

Οι ελλείψεις σε υποδομές, προσωπικό, εξοπλισμό και υλικά μειώνουν την αποτελεσματικότητα της ιατρικής περίθαλψης που παρέχει το προσωπικό του νοσοκομείου. Τι να κάνει ο άριστος χειρουργός και η άριστη νοσηλεύτρια όταν δεν διαθέτει τα βασικά «εργαλεία» για να κάνει σωστά τη δουλειά του; Επειδή ο όρος «βασικά έργαλεία» δυνατόν να επιδέχεται πολλές ερμηνείες, για μένα ο όρος σημαίνει

 βασικά εργαλεία/υλικά που επιτρέπουν ασφαλή περίθαλψη για τον ασθενή και ασφαλή εργασία για τον επαγγελματία υγείας, εξάλειψη των κινδύνων ενδο-νοσοκομειακών λοιμώξεων και επανεισαγών.

Πέραν του γεγονότος της επιβάρυνσης των ασφαλισμένων ασθενών με επί πλέον έξοδα, για την αγορά των απαραίτητων για τη φροντίδα του ασθενούς υλικών, το ουσιαστικό θέμα είναι κατά πόσον κινδυνεύει η δημόσια υγεία από τις ελλείψεις αυτές, αλλά και άλλες, που κατά τη ταπεινή μου γνώμη, αποτελούν σοβαρότατο κίνδυνο για την ασφάλεια των ασθενών (patient safety) και του προσωπικού:

1.  Υπηρεσία καθαριότητας: Μια καθαρίστρια περνά το πρωί, ίσως και το απόγευμα και αλλάζει σακκούλες στους κάδους απορριμάτων. Αν τυχόν δεν περάσει δεν υπάρχει απόθεμα από σακκούλες σκουπιδιών για να τοποθετούν οι ασθενείς τα πλεονάζοντα, και έτσι οι κάδοι ξεχειλίζουν μερικές φορές και στο πάτωμα..Οσο για σκούπισμα, μμμ…μάλλον είναι άγνωστη διαδικασία, μια καθαρίστρια περνά περιστασιακά με σφουγγαρίστρα το δωμάτιο, την αίθουσα αναμονής και σπρώχνει τα σκουπίδια στην άκρη… Τι είδους καθαριότητα γίνεται με με μια σφουγγαρίστρα που δε πλένεται….όπου οι κάλαθοι αχρήστων στους θαλάμους νοσηλείας έχουν στρώμα ρύπων,  οι νιπτήρες, τα κομοδίνα, τα κρεβάτια δε καθαρίζονται ποτέ, το εσωτερικό της ντουλάπας θαλάμου δε είναι δυνατό να απολυμανθεί διότι είναι βαμμένο με υδρόχρωμα….

 Είναι δουλειά του ασθενούς ή του συνοδού να αγοράσει dettol για να καθαρίσει/απολυμάνει κρεβάτι, κομοδίνο, καρέκλες, να «σφουγγαρίζει» με χαρτοβάμβακα τα υγρά που αναπόφευκτα συχνά διαφεύγουν κατά την αλλαγή των ουροσυλλεκτών? Και με πόση γνώση γίνεται αυτή η εργασία?

2. Διάθεση ουροσυλλεκτών κλίνης μιας χρήσης: Το νοσοκομείο έχει επιλέξει τον εξής τρόπο διάθεσης των χρησιμοποιημένων ουροσυλλεκτών κλίνης μιας χρήσης. Η νοσηλεύτρια ή ο ασθενής ή ο συνοδός του, αφαιρούν τον χρησιμοποιημένο ουροσυλλέκτη (όχι πάντα με γάντια μιας χρήσης…)  και τον μεταφέρουν στο χώρο διάθεσης που έχει ένα «νεροχύτη» σε σχήμα κωνικό.

Παίρνεις ένα μαχαιράκι που βρίσκεται εκεί, τρυπάς τον ουροσυλλέκτη, αδειάζει και τον πετάς στο κάλαθο αχρήστων. Τώρα, αν πιτσιλιστείς με τα υγρά, αν λερωθεί η επιφάνεια εργασίας, αν χυθούν υγρά στο πάτωμα, αν με το λερωμένο χέρι (φοράς γάντια μιας χρήσης υποτίθεται…) πιάσεις τη βρύση για να τρέξει νερό, που βέβαια μετά δεν απολυμαίνεται…αυτό είναι άλλο θέμα, που δεν φαίνεται να απασχολεί κανένα…..

Στον ίδιο χώρο γίνεται η απόθεση μεταχειρισμένων και «καθαρών» σκωραμίδων, μεταχειρισμένων κλινοσκεπασμάτων, αλλά υπάρχει και η κρεμάστρα στην οποία το προσωπικό κρεμά τις άσπρες ρόμπες του!!!

 3.  Η γενική κατάσταση του κτιρίου Α: εικόνα εγκατάλειψης κυριαρχεί, ιδιαίτερα στο ισόγειο που βρίσκονται τα εξωτερικά ιατρεία. Το σπασμένο λινολέουμ στο πάτωμα, οι κάσες στις πόρτες που έχουν σπάσει από τα φορεία διότι δεν έχουν επενδυθεί με μεταλλική γωνία, οι φουσκωμένες μελαμίνες στα τραπεζάκια των θαλάμων, η βρώμικη πόρτα του ασανσέρ, κ.α. που δεν είναι λείες επιφάνειες που μπορούν να απολυμανθούν, (αν βέβαια υπάρχει υπηρεσία καθαριότητας..) είναι εν δυνάμει εστίες μόλυνσης….

4.  Τουαλέττες: Οι θάλαμοι νοσηλείας δε διαθέτουν τουαλέτα λόγω του ότι τα κτίρια είναι παλαιά, αλλά τουαλέττες κοινές, για ασθενείς και επισκέπτες, για όλο τον όροφο. Στο προθάλαμο των ανδρικών τουαλετών, ελλείψει χώρου αποθηκεύεται το καρότσι καθαριότητας, εμποδίζοντας την είσοδο/εξοδο ασθενών με καθετήρες και ορούς από τις τουαλέττες, στις οποίες για να μπούν πρέπει να σπρώξουν το καρότσι. Εφόσον δεν υπάρχει χώρος, η λύση θα ήταν να κατέβαζε το καρότσι ο υπεύθυνος καθαριότητας στο υπόγειο, σε χώρο αποθήκευσης, προφανώς θέλει να το αποφύγει και η διοίκηση δεν έχει επιβάλλει σχετικούς κανόνες….

Υγρό σαπούνι και απολυμαντικό δεν υπήρχε, εμφανίστηκαν την έβδομη ημέρα νοσηλείας… Η μια γυναικεία τουαλέτα χρησιμοποιείται και ως αποθήκη σπασμένων καθισμάτων, ενώ το σιφώνι χάσκει χωρίς κάλυμμα…

Το Νοσοκομείο διαθέτει Επιτροπή Λοιμώξεων αλλά έχει άραγε κάποιο από τα μέλη της επιτροπής  επισκεφθεί τους χώρους του κτιρίου Α? Τι παρατηρήσεις έκανε? Τι βελτιώσεις πρότεινε? Ελεγξε αν έγιναν? Ισως αυτά είναι ψιλά γράμματα…..

Θα ήταν ενδιαφέρον όμως να μάθουμε τον απολογισμό της Επιτροπής Λοιμώξεων, ποια είναι η δραστηριότητά της, ποιές λοιμώξεις και πότε εμφανίστηκαν στο νοσοκομείο, πόσοι ασθενείς επανεισήχθησαν μετά το εξιτήριο με προβλήματα, κ.α.

Το ότι όπως με διαβεβαίωσε η Προϊσταμένη δεν υπάρχουν περιστατικά ενδονοσοκομειακής λοίμωξης μόνο θέμα τύχης μπορεί να θεωρηθεί με τις επικρατούσες συνθήκες..

5.   Κουζίνα: Το σερβίρισμα των ασθενών γίνεται με δίσκους ανοιχτούς. Οσο για τη ποιότητα του φαγητού, υπό τις παρούσες συνθήκες, και δεδομένου ότι άλλα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα, διότι οι προμηθευτές τους έχουν κόψει την πίστωση, είναι ικανοποιητική.

Όμως το ότι οι δίσκοι διανέμονται ανοιχτοί, δηλ. χωρίς να είναι σκεπασμένο το φαγητό, εγκυμονεί κινδύνους, αν αναλογιστεί κανείς ότι στους ίδιους διαδρόμους κυκλοφορεί ανοιχτός κάδος συλλογής απορριμάτων… Άλλες σακκούλες σκουπιδιών είναι καλά κλεισμένες, άλλες λιγότερο…Περιττό να αναφερθεί ότι το ασανσερ ασθενών/προσωπικού, χειρουργημένων χρησιμοποιείται και για την αποκομιδή των απορριμάτων

Να μη ξεχάσω να αναφέρω ότι σε διάφορα σημεία του νοσοκομείου, υπάρχουν κυτία παραπόνων, με τα παράπονα μέσα, γύρευε από πότε…. Γιατί η διοίκηση ζήτησε τη γνώμη των ασθενών, αφού δεν είχαν σκοπό να την αξιοποιήσουν;

Υπάρχει βέβαια και το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών στο οποίο οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν αν κρίνουν ότι κάποιο από τα δικαιώματά τους ως ασθενών δεν τηρείται. Στην αίθουσα αναμονής υπάρχει πίνακας με τα δικαιώματα των ασθενών, το όνομα, τηλέφωνο και γραφείο υπευθύνου.

Επειδή πρόσφατα, στις 15 Μαίου εορτάσθηκε στις Βρυξέλλες,η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενώνδεν θα αντισταθώ στο πειρασμό να παραθέσω τη 2η παράγραφο του αρθρου 47 του Ν.2071/92

 2.   Ο ασθενής έχει το δικαίωμα της παροχής φροντίδας σ΄ αυτόν με τον οφειλόμενο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπειά του. Αυτή η φροντίδα περιλαμβάνει όχι μόνο την εν γένει άσκηση της ιατρικής και της νοσηλευτικής, αλλά και τις παραϊατρικές υπηρεσίες, την κατάλληλη διαμονή, την κατάλληλη μεταχείριση και την αποτελεσματική διοικητική και τεχνική εξυπηρέτηση.

Rackspace is traditionally very proud of the “fanatical support” they give customers, both large and small. And sometimes when one of their (3,000+) employees does something for their customer, far, far above and beyond the call of duty, they are awarded the “Fanatical Jacket”, a ceremonial straight-jacket, as it were.<br />And then they get to fly the flag over their desks at work. A badge of honor, as it were. Exactly. It’s a nice way for Rackspace to acknowledge and reward their people; it was a fun little gig for myself.<br />That being said, maybe ALL companies should follow Rackspace’s example? Maybe ALL companies should give out fanatical jackets to their most dedicated employee

Τα δημόσια νοσοκομεία θα μπορούσαν με νοικοκύρεμα των οικονομικών τους, με εφαρμογή των αρχών διοίκησης ολικής ποιότητας και με μια ομάδα επαγγελματιών υγείας με όραμα και πάθος για την ασφάλεια των ασθενών και την παροχή υπηρεσιών υγείας ποιότητας για όλους, να είχαν βρεί λύσεις έστω και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς……

Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι όσο επιστημονικά αξιόλογο να είναι και όσο φιλότιμο να βάζει στη δουλειά του το προσωπικό ενός νοσοκομείου, θα έχει τα άριστα αποτελέσματα, αν δεν συμβάλλουν σ’αυτό ο εξοπλισμός, τα υλικά, τα φάρμακα, η χρηστή διοίκηση, η αφοσίωση στο ιατρικό έργο, η ομαδική εργασία, η συμπόνοια στη κλινική πράξη, η θρησκευτική τήρηση κανόνων ασφαλείας των ασθενών, και η εργασία με λίστες όπως στην αεροπορία… 

Comments
5 Σχόλια to “Αρκεί το αξιόλογο επιστημονικό προσωπικό για άριστα κλινικά αποτελέσματα; Oυρολογική Κλινική Νοσοκομείου Ελπίς –Are top-rated HCPs sufficient for excellent clinical outcomes?- Urology Clinic of Elpis Hospital-Athens”
 1. Ο/Η ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΕΡΒΙΣΟΠΟΥΛΟΣ λέει:

  Και νάταν μόνο η κ. Φ. Γεννηματά, που μόλις,αρρωστησε έφυγε για την Αμερική…Μήπως θυμάσθε, που είχε πάει για θεραπεία ο πατέρας της ή η Μελίνα Μερκούρη? Ο Ανδρέας, ο μεγάλος σοσιαλιστής που πήγε για εγχείρηση? Φυσικά στην Αμερική οι πρώτοι και στο Λονδίνο ο δεύτερος…με τα δικά μας φυσικά λεφτά…Που θα κάθονταν εδώ στο ΕΣΥ που έφτιαξαν για μας τους μουζίκους?…Ξύλο που το θέλουμε όλοι οι Ελληνες, που καθόμαστε και τους ακούμε…Πότε θα τους πάρουμε με τις πέτρες
  Σήμερα οι καρκινοπαθείς τρέχουν από χωρίου εις χωρίον ψαχνοντας για φάρμακα…εκεί μας κατάντησαν…

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η epatientgr λέει:

   Πάντως, η Αμερική δεν είναι πανάκεια. Πέρα από τα εξειδικευμένα πανάκριβα ιατρικά πανεπιστημιακά κέντρα, η κατάσταση στην υγεία στην Αμερική δεν είναι τόσο ρόδινη όσο τυχόν κάποιος μπορεί να νομίζει από μακριά.. Οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, τα σοβαρά ιατρικά λάθη, οι επανεισαγωγές στα νοσοκομεία μετά από νοσηλεία γιατί ο ασθενής παρουσίασε επιπλοκές είναι στην ημερησία διάταξη, και όλα αυτά τα πληρώνεις χρυσάφι…Παρ όλες τις ατέλειες του δικού μας συστήματος υγείας έχουμε συνολικά ως πληθυσμός καλίτερα αποτελέσματα υγείας. Φανταστείτε τι θα είχαμε αν μαζί με το επιστημονικό προσωπικό συνυπήρχαν εγκαταστάσεις, εξοπλισμός, τεχνολογία, οργάνωση. Ακόμη και οι παροχές του ΙΚΑ που πριν λίγα χρόνια τις λοιδωρούσαμε, τώρα φαντάζουν πολυτέλειες…

   Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Βασιλης Φερεντουρος λέει:

  τα παραπονα στο Λοβέρδο που το μόνο που τον ενδιαφερει ειναι οι αριθμοι.Βεβαια δεν ξέρω εκείνος που θα παει αμα αρρωστήσει ή αν θα τυχει της ίδιας φροντίδας σε δημοσιο νοσοκομείο – βλέπετε οι κόλακες υπάρχουν παντού. Πάντως η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος του κου Λοβερδου, όταν ασθένησε με καρκίνο μαστού, αφενός μεν πήγε στο Ερρίκος Ντυνάν και μετά στο περιφημο Sloan Kettering με συνοδεία των ιατρών της ΔΩΡΕΑΝ δηλαδή με την ευγενή χορηγία των ιθαγενών υπηκόων…

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η epatientgr λέει:

   Υπενθυμίζω για όσους τυχόν το ξέχασαν κιόλας ότι όταν αρρώστησε το Πάσχα του 2010 ο κος Λοβέρδος, νύχτα Κυριακής, στην Ημαθία, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας, αλλά επειδή εκεί είχε χαλάσει η λυχνία του αξονικού τομογράφου (http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=1877) μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νάουσας. Πως; Αφού δεν υπάρχει ΕΚΑΒ, τον μετέφερε ο Διευθυντής με το αυτοκίνητο του στη Νάουσα, στη δε Αθήνα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο και προσωπικό του νοσοκομείου,..(http://press-gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_7134.html).Κάπως έτσι κινείται γρήγορα το σύστημα για όλους τους πολίτες….

   Εξ άλλου γιατί να το αρνηθούμε, όλοι είμαστε ίσοι, αλλά μερικοί είναι πιό ίσοι…

   Μου αρέσει!

Trackbacks
Check out what others are saying...


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

One Health of a Life

Bringing patient realities to medical & health research

Conference Blog

44th Annual Conference of the Society for Academic Primary Care • July 2015 • University of Oxford

EAPC Blog

The blog of the European Association for Palliative Care

Minimally Disruptive Medicine

Effective care that fits!

Gray Connections

Perspectives on Lung Cancer, Research Advocacy, and Other Stuff

Π.Ε.Φ.Ν.Ι.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

Patients Included

charter archive

Health Care Social Media

Monitoring The Pulse Of Health Care Social Media

CancerGeek

Challenging the Status Quo in Healthcare and Industry

hcldr

Healthcare Leadership Blog #hcldr

TechCrunch

Startup and Technology News

@ZGJR Blog

My views and finds on Innovation & Futurism in Healthcare and Exponential Medicine

joe rojas-burke

science writer

Αρέσει σε %d bloggers: